Wie zijn wij

Wie zijn wij

Konijnen en pluimvee vereniging Waalwijk en Omstreken is opgericht in 1923. De oprichtingsdatum zou anders vermoeden, maar de club bruist nog van enthousiasme. De club is ontstaan uit een kippen en konijnen vereniging. W en O (Waalwijk en Omstreken) bestaat uit leden die niet alleen boven genoemde dieren als hobby hebben, maar vandaag kunnen we stellen dat alle liefhebbers van kleindieren lid kunnen worden van W en O.

Beginnende liefhebbers kunnen bij onze vereniging geholpen worden met allerlei zaken. Wij kunnen de beginnende fokker de weg wijzen naar goed fokmateriaal. Tevens is er voldoende expertise om allerlei praktische problemen mee helpen op te lossen. Niet alleen de starters, maar ook de ervaren fokker zal zich bij zich bij W en O zeker thuis voelen.

Activiteiten W&O

Wat kunnen wij u als Waalwijk en Omstreken bieden:
Jongendierenkeuring
Diverse lezingen
Gezamenlijk inentingsprogramma NCD.
Gezamenlijk inentingsprogramma RHD.
Inkoop van ringen
Tatoeëren van konijnen
Open tentoonstelling
Gezellige clubavonden
Clubcompetitie

Op de dierenkeuring voor jongedieren worden door ervaren keurmeesters, de naam zegt het al, jonge dieren gekeurd. Tijdens deze keuring kunnen allerlei vragen gesteld worden, vaak levert dit levendige discussies op. Lezingen kunnen als onderwerp eigenlijk alles omvatten, als het maar met kleindieren te maken heeft. Afgelopen jaren hebben we oa. gesproken over dierziekten en iets geheel anders de zoming bij kippen. Dus variatie genoeg. Inenten tegen NCD en RHD doen we gezamenlijk, dit scheelt in de kosten. Het is vanzelfsprekend dat W & O konijnen tatoeëert.

Waalwijk en Omstreken organiseert jaarlijks een open show in de 2e of 3e week van oktober. Tot 2014 in het ROS te Loon op Zand, helaas moeten we in 2015 een andere locatie zoeken, i.v.m met de toestand van het dak, en die hebben we gevonden in een nieuwe manege van “PSV de Paardenvriend” te Waalwijk.

Jarenlang was onze show de grootse open show van Noord-Brabant, hopelijk kan op deze nieuwe locatie W.en O. weer uitgroeien tot een van de toonaangevende shows van Noord-Brabant.